Споделени арт идеи

Аметист

Публикувано на 25.04.2015

Categories: Ръчна бижутерия

Няма коментари »

amethyst-small

В Библията присъства като дванадесетия скъпоценен камък, от който са изградени основите на Светия небесен град, описан в Откровението на Йоан. Будистките монаси го използват за медитация. Камъкът прави човека мил и драг и му дарява любов.

Старите гърци са носели аметиста за предпазване от магии, срещу носталгия и лоши мисли. През античността е наречен и „камък на Бакхус“, защото богинята Диана от ревност превръща в аметист нимфата, в която Бакхус се влюбва.

В европейската минералотерапия е основен минерал за влияние за проблеми на нервната система и последвалите от това симптоми.

При физически контакт с тялото аметистът отпуска нервите и ги стабилизира. В тези случаи може да се носи във вид на висулка, донът /шайба/, друзичка обкована в сребро или злато, сърце, амулет, огърлица, гривна или талисман за джоб. Камъкът може да се използва при главоболие и синуит. Как да го използвате можете да прочетете в книгата, интересно и полезно четиво от 350 страници, с цветни илюстрации, и още много полезни рецепти с минерали за лечение на различни болести. Интересното издание може да се поръча на www.bgminerali.com. На сайта можете да си поръчате минерали с гарантирано качество, за лечение и минералотерапия. Минералите за лечебни цели са естествени природни продукти, благотворният ефект от чиято употреба се усеща веднага.

Вашият коментар

Custom avatar Custom avatar Custom avatar