Споделени арт идеи

ЗВЕЗДНА МРЕЖА ОТ КРИСТАЛИ –„Каквото горе – такова и долу”

Публикувано на 26.11.2014

Categories: Ръчна бижутерия

Няма коментари »

Скъпоценните и полускъпоценните камъни са звездите на Земята!

Те са жива енергия, имат високоорганизирана кристална структура и подредена кристална решетка от молекули. Притежават различна седемстепенна симетрия и различна дължина на електромагнита честота и метричност, поради което са специфична част от астрологията, и са свързани тясно с нашите човешки тела и психология. Различната им система на подреденост под определен ъгъл на осите и различната им дължина, правят всеки камък уникален и едновременно с това универсален помощник за нас –хората.

Едно от най-красивите свойства на скъпоценните и полускъпоценните камъни е способността им да поглъщат и отразяват светлината. Когато светлината преминава безпрепятствено през камъка, той е прозрачен като чистия кварцов кристал. Ако камъкът поглъща определена дължина на вълната на светлината, става смесване което продуцира цвят – тогава казваме че камъка е полупрозрачен или матов. Когато камъкът поглъща цялата светлина, той изглежда черен като черният турмалин/халцедон/.  Ако камъкът поглъща равномерно всички дължини на вълните на светлината, оцветяването му е млечнобяло или сиво като при белият халцедон.

Отвори, мехурчета и други нарушения в кристалната решетка се наричат инклузии/включения/. Те могат да променят цвета, оптичните свойства и механичната устойчивост на камъка, но могат да придадат и уникални качества при някои камъни. Използването на камъните е най-естествен начин да подържаме или да си върнем здравето, красотата, баланса.

Ние трябва да сме в унисон с природата и нейните естествени източници.

Камъните имат точно съответствие на човешките енергийни центрове, наречени Чакри. Цялото ни тяло е изградено от системи и органи в една стройна енерго-двигателна отворена система. Човек буквално представлява малка вселена, точно копие на голямата Вселена. Материята е движеща се енергия в определен ред, честота и организираност. Всички можем да видим, пипнем и усетим материята, но не-материята можем единствено да (по)чувстваме. Наричаме го психика, съзнание, душевност, дух, т.е. нещо, което знаем, че съществува.

То е неорганизирана материя. Ние, дори не знаем все още, как фунционира организираната материя и как неволно организираме и дирижираме собствената си енергосистема –наречена тяло. Изучаването на природата и естествените природни науки(сили), могат и ни дават полезна информация, както за самите нас, така и за света в който живеем, и в който свят вземаме активно участие, независимо и до колко го съзнаваме. В природата е пълно с ресурси, които съществуват в наша помощ и подкрепа. Изучавайки тях и себе си, ние трупаме ценен източник на пълнота, здрав и щастлив живот. Вземайки, носейки даден кристал, както и определен цвят, човек се свързва с определени сили(енергия) – които съществуват и в него. Тази взаимна свързаност ни позволява, да се заредим, лекуваме, балансираме, да се вдъхновим, да усилим жизнените си показатели, да се почувстваме спокойни, уверени, творчески. Или пък да си дадем почивка, да се откъснем от хроничното напрежение, от чувството за безизходност, да се потопим в собствената си вселена, да се отпуснем, да си починем.

Кристалите са красиви, независимо от тяхната енергетичност и сила. И ние се сдобиваме с красота, правейки връзка с тях. Те са земното олицетровение на небесните звезди. Както материята не може да се отдели от не-материята, така и човешката природа не се отделя от Божествената. Просто сме се отдалечили!

Можете да намерите много и полезна информация за камъните, затова тук, имам намерение да описвам кратка практична есенция, извлечена от директен опит!

Камъните не са свързани с определени зодии, а с определени планетарни характеристики, които намираме и в зодиакалните знаци. Кръвната група се явява изключително определящ човешки фактор, поради различията в състава и усвоимостта си.

*Всеки кристал ни действа комплексно, на много нива и по принцип универсално, разликата е в реакцията и отношението, настоящото съответствие, нагласа, намерение и аналогия между нас и камъка. Избирайте мъдро и не забравяйте, че всеки камък трябва да се измива на течаща вода след като се носи или ползва! Камъните нямат „странични ефекти”, но тяхната употреба би следвало да е съзнателна и ограничена във времето. Показателно е как се чувствате, възможната реакция на вече „непоносимост”, означава, че трябва да оставите или замените камъка. Разбира се, до следващия път, когато отново имате потребност от него. Понякога е възможно, първо да почувствате негативно усещане в момента на ползване, това е нормално. Първото условие е, да приемате безрезервно камъка, да му вярвате –а това става с опит и достатъчно информираност. Когато има здравословен проблем(вкл.психически)е нормално да се усети дискомфорт, наместване и след това положителност.

Подготви: Даниела Ангелова –астропсихолог

–         Изготвяне на лични прогнози, съвети

–         Хранителен режим и навици според астропсихологията

–         Изготвяне на цветен интериор у дома или офиса

–         Обучение и личностно развитие

Фейсбук група „Звездни справки”,
email: angelovadidi(at)mail.bg,
моб. тел:  0893 988163

Вашият коментар

Custom avatar Custom avatar Custom avatar