Споделени арт идеи

Рибка техника мокро плъстене

Публикувано на 27.10.2018

Categories: Плъстене

Няма коментари »

Плъстенето е техника при която вълната се сплъстява при пране и като резултат се получава нетъкан текстил. Този начин на обработка на вълната дава възможност за създаване на толкова много дизайни колкото може да позволи въображението. Тази рибка ще стане част от калъфка за декоративна възглавница. Започваме с идейния проект.
ribka1.cdr
Разпечатваме рибката върху хартия и я изрязваме по контура, нанасяме шаблона върху найлон и отново изрязваме по контура на шаблона. Получаваме шаблон от материал найлон. Моите цветове за рибката са-
material---wet-felting-ribka
Започнах с пласт оранжево. Къса се с пръстите малък сноп от вълната и се нанася по шаблона. След като покрих с оранжева вълна, напръсках със сапунена вода. Работното място за плъстене трябва да е покрито с найлон защото работим със сапунена вода. След като напръскаме покриваме шаблона с найлон и започваме процеса на плъстене с кръгообразни движения на пръстите. Следващия слой който добавих е червена вълна. Следва отново плъстене със сапунена вода и кръгообразни движения на пръстите. Добавих и зелено на опашката и в средата бяла вълна.
ribka-wet-fellting-proces
Продължаваме процеса на плъстене със сапунена вода и кръгообразни движения. След като сме се уверили че вълната се е сплъстила, отрязваме по шаблона излишната част. Добавяме око на рибката чрез иглонабиване, друг вид техника за работа. Този вид техника се извършва чрез специални игли, като целта е да се смесят нишките.
ribka-wet-fellting-proces-2
Направих няколко прореза, за да се покаже оранжерия цвят вълна. След като е готова рибката се изпира и остава да изсъхне.
Ето и крайния резултат
ribka-wet-fellting-proces-end
Очаквайте и как се изработва калъфката за декоративната възглавница.

Вашият коментар

Custom avatar Custom avatar Custom avatar