Споделени арт идеи

Джудже, коледен гном, коледна декорация

Публикувано на 24.11.2020

Categories: Декорации, Плъстене

Няма коментари »

Гномите или джуджетата са сладки и забавни създания от скандинавската митология. Гномите са известни с богатството и уменията си да носят просперитет, комфорт и добро настроение в дома.
Тези малки персонажи живеят под земята, обичат да събират скъпоценни камъни и притежават магически сили. Малките деца обичат гномите и вярват, че те правят подаръците. Затова всеки дом трябва да има свой собствен коледен гном, който носи магия и подаръци в къщата. Такива гноми могат да са прекрасен подарък за семейството и приятелите за зимните празници. Най-важната характеристика на гнома е шапката и брадата. Не е трудно да направите такава красива играчка сами, отнема само малко материали, време и настроение. Моето предложение е техника сухо плъстене.
Какво представлява сухото сплъстяване с игла
По време на сухо сплъстяване вълната многократно се пробива със специална игла с прорези. В момента на пробиване, вълнените влъсинки прилепват една към друга, образувайки хомогенен материал.

materiali-small
Необходими материали:

  • – вълна червена и бяла;
  • – игла за сухо плъстене;
  • – гъба;
  • – естествени кичури – вълна;

materiali-small-1
zagotovka-small
etap-1-small
Първо от бялата вълна оформяме основата или телцето на гнома. След това с червената вълна обличаме телцето и оформяме върха на шапката. Сухото плъстене се получава като с иглата се набива вълна във вълна.
kachulka-small
Оформяме парчето което ще послужи за периферия на качулката чрез плъстене с иглата върху гъбата.
etap2-small Оформяме периферията и чрез плъстене прикрепяме периферията към телцето. Следва да сложим нослето. Оформяме топчица и я прекрепяме чрез плъстене с играта под периферията. Накрая слагаме мустаците които са естествени кичури от върна чрез плъстене. И гнома е готов!
djudje-small
end-small

Вашият коментар

Custom avatar Custom avatar Custom avatar